2011.08.04.
09:00

Írta: tothbalazs

Nyomtató beállítása renegát júzereknek

Microsoftos környezetben használom az Ubuntu Linuxomat, de nem akartam a Windows supportra ráállított IT-seket zaklatni azzal, hogy állítsák be a hálózati nyomtatást a gépemen. Oké, nem tipikus helyzet, hogy a júzer bármilyen rendszert felrakhat a vállalati munkaállomására, de előfordulhat, hogy beviszi a cégbe a linuxos laptopját. Vagy egy kisebb cég linuxos géppel bővít, és nem akar szakértőt hívni a nyomtató konfigurálásához. 

Az Ubuntu Linux alapból nem látja a hálózati nyomtatót, először meg kellett adni az IP-címet. Ezt a nyomtatótól érdemes elkérni, a státuszriporton/mintaoldalon rajta van minden hasznos információ. Géptípus, memória IP, subnet. Egy kezdő linuxos is meg tudja oldani.

1 komment

Címkék: linux tipp ubuntu nyomtatás

A bejegyzés trackback címe:

https://linux.blog.hu/api/trackback/id/tr313124579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diox 2011.08.06. 11:48:44

Lehet, hogy ahol én dolgozom rosszul van valami beállítva, de egyszerűen a hálózati nyomtatók keresése gonbra kattintva listázza az elérhető nyomtatókat. Lehet, hogy ha ezek típusa egyezne - nálunk ahány, annyi féle, így nem nehéz megtalálni a legközelebb lévő ismert printert -, megkeresi a megfelelő meghajtóprogramot, telepíti és párbeszédablakokon keresztül gond nélkül beállítható a nyomtató.
süti beállítások módosítása