2011.07.25.
20:16

Írta: tothbalazs

Zenelejátszásban erősít a Linux

Modern és elegáns kinézetet kap a Gnome 3 zenetároló mappája, fájlok és mappák helyett albumborítók segítségével állíthatjuk össze a lejátszási listánkat. Cím, előadó és album szerint rendezhetjük a dalokat, és nemcsak a merevlemezen lévő tartalmat látjuk, hanem azt is, amit a felhőben és a hordozható lejátszón tárolunk. A dalokat feltölthetjük online tárhelyre, vagy megoszthatjuk azokat a barátainkkal. Az OMG Ubuntu azt írja, a látványtervek nem a fióknak készültek, hanem meg is valósulnak majd.

 

Tetszik ez a fejlesztési irány, mert a Windows 7 jóval előrébb jár a zenék kezelésében. Az Explorer mappái megmutatják a zenével összefüggő adatokat, és a felhasználó ez alapján is csoportosíthatja a fájlokat. Linuxon meg legfeljebb a jogosultságokat és a fájlok MIME-típusát láthatjuk.

A Google is javított a Linux zenei szolgáltatásain azzal, hogy kiadta a Music Beta kliensét a szeretett oprendszerünkre. A májusban bemutatott szolgáltatással húszezer dal feltölthető a felhőbe, és ezeket ingyen elérhetők weben, illetve mobillal. A dolog szépséghibája, hogy - mint a legtöbb zenével kapcsolatos szolgáltatás - erre is csak az USA-ban lehet regisztrálni. Vagy USA-ba mutató proxy-val. Ide klikkelve lehet próbálkozni.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: google zene gnome gnome 3

A bejegyzés trackback címe:

https://linux.blog.hu/api/trackback/id/tr933097524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása