2011.07.13.
11:17

Írta: Laza Bálint

Az Androiddal elérkezett a Linux Desktop Éve

A Google open source atyaúristene, Chris di Bona adott egy viszonylag tartalmas interjút a der Standardnak. Chris tett néhány érdekes kijelentést, amelyek mindenképpen megjegyzésre érdemesek. (a faviconért viszont járna egy Nyan Cat-különdíj)

Nem túl meglepő, hogy a Google-nak fontos az open source: a Chromiumon és az Androidon kívül több mint 1300 nyílt forráskódú project köthető a céghez, 24 millió sornyi kóddal. Ennél egy fokkal meglepőbb, hogy a cég saját SQL megoldást fejlesztett, mert a MySQL nem volt elég jó, és az Oracle-el sem jönnek már ki olyan jól. A szoftvermérnökök pedig egy módosított (Unity-mentes) Ubuntut használnak, amit a cégen belül Goobuntunak neveznek. Próbálták a ChromeOS-t is nyomni házon belül, de a kocka arcoknak nem igazán jött be a koncepció.

A legérdekesebb pedig Chris di Bona "Linux Desktop" kérdéskörhöz való hozzáállása: szerinte, ha el tudjuk fogadni, hogy a Chrome OS és az Android is Linux, akkor az álom megvalósult, hiszen ezeket a rendszereket mára nagyon sokan használják. 

Szólj hozzá!

Címkék: google os ubuntu android chrome

A bejegyzés trackback címe:

https://linux.blog.hu/api/trackback/id/tr13062966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása