2011.10.11.
13:53

Írta: Laza Bálint

Ubuntu hajtja a HP felhőjét

Ubuntu Linux lesz a HP eljövendő felhő-szolgáltatásának elsőszámú operációs rendszere – jelentette be a disztribúciót fejlesztő Canonical múlt héten. A HP nemrég kezdte el saját felhőszolgáltatásának zártkörű bétatesztelését, ahol tárhelyet és számítási időt is lehet majd vásárolni a nyílt forráskódú OpenStack felhőplatform segítségével létrehozott rendszeren.

Az OpenStack-ot úgy tervezték, hogy több operációs rendszerrel is virtualizációs környezettel is együttműködjön. Támogatott a VMware, Hyper-V, Windows, és a Xen is. A HP próbál végig nyílt forrású szoftverekre építkezni, a virtualizációs technológiája (KVM) is linux alapú lesz, operációs rendszernek pedig az Ubuntut választották.
 
Természetesen, ahogy a többi ilyen szolgáltatást nyújtó cég, a HP is lehetővé teszi majd ügyeleinek, hogy más operációs rendszert válasszanak, egyéb Linux disztribúciókat vagy akár Windowst.

5 komment

Címkék: ubuntu hp open source virtualizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://linux.blog.hu/api/trackback/id/tr23294872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása