2011.06.22.
22:43

Írta: tothbalazs

Gmail indikátor a Unity felületén

Ha már ránk erőltette az Ubuntu 11.04 az új Unity kezelőfelületet, legalább használjuk ki. Az oldalsó panel sokféle alkalmazással feltölthető, az egyik ilyen a UnityMail. A program segítségével gyorsan hozzáférünk a Gmailhez vagy más IMAP postafiókjainkhoz. Az ikont jobb gombbal megbökve írhatunk levelet, illetve beléphetünk a beérkezett vagy a küldött üzenetek mappájába.

A program kissé fapados, mert PPA-ból kell telepíteni, ráadásul a belépőnevünket és jelszavunkat egy szöveges fájl kézi szerkesztésével kell megadni. Igen, ez azt jelenti, hogy a ./config/unity-mail.conf fájl megnyitásával bárki hozzáférhet a titkosítatlanul tárolt adatainkhoz. A program még csak béta verzió, de ezt azért nem nézzük el a fejlesztőnek - kezeljük a programot óvatosan, kritikus környezetben egyértelműen kerülendő. Nálam a beérkezett levelek számát sem mutatja, de az is lehet, hogy  az app kifeküdt a több ezer bontatlan emailtől.

3 komment

Címkék: tipp ubuntu ppa unity

A bejegyzés trackback címe:

https://linux.blog.hu/api/trackback/id/tr423007268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.07.07. 21:35:39

Ha jól látom, ez az első bejegyzés.
Gratulálni szeretnék a bloghoz, kitartást és minden jót kívánva - csak így tovább.

bikmakk a Serbia Insajd blogról,
2008. óta elégedett Debian-felhasználó :)

2011.07.07. 22:09:06

GMail-hez lehet a gmailwatcher programot is használni. Ez nem a launcher-ből működik, hanem a panelben lévő egységes message-indicatorban jelzi, ha új üzenetünk van. Ez szerintem valamivel szabványosabb is a launcher-megoldásnál. Előnye még az UnityMail-lel szemben, hogy ez a gnome-keyringben tárolja a jelszavakat.

Laza Bálint · http://media20.blog.hu 2011.07.08. 15:51:45

@bikmakk: Köszönjük a lelkesítő szavakat :)
süti beállítások módosítása