2011.07.08.
20:41

Írta: Laza Bálint

Beszáll a brazil kormány az OpenOffice-ba

A brazil kormány eljuttatott egy szándéknyilatkozatot az Open Document Foundationhoz és az Apache OpenOffice.org közösséghez is. Mindkét irodai programcsomag fejlesztésében részt vennének.

A levél szerint az ODF szabvány már elegendő garancia a kormánynak az átjárhatóság biztosítására a különböző megoldások között. Mivel Brazília az egyik legnagyobb felhasználója mind a Libre Office-nak, mind az OpenOffice-nak, több millió open source szoftvereket futtató számítógéppel, a kormány is besegítene, hogy a szoftverek még hatékonyabbá válljanak.
 

4 komment

Címkék: openoffice open source libreoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://linux.blog.hu/api/trackback/id/tr393051419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2011.07.09. 12:51:23

Mikor fogjuk azt olvasni, hogy a magyar kormány támogatja az Open/Libre Office-t és valamennyi kormányzati számítógépén azt futtatja? Amíg ezt el nem érjük, addig a közpénzek pocsékolásával vádolom a kormányt!

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2011.07.09. 20:44:51

@Pityipű: ilyen már volt, de mindig elhalt. Én három éve csak Linuxon dolgozom, 11 éve csak Star/Open/Libre Office-szal, és nem kisiskolás szinten használom az "ámítógépet", hiszen négy évig programozással kerestem a kenyeremet. A nyílt szoftverek az államigazgatási igényeket (meg a legtöbb magyar vállalatit is) szinte minden területen képesek kielégíteni; mégis egy rakás pénzt kifizetünk ezekért külföldre. Szóval szeretném látni, hogy nem kísérleti, meg tesztüzemek vannak, hanem valóban megkövetelik a nyílt formátum használatát (amit például a Word csak a legegyszerűbb formázás esetén tud helyesen megnyitni, tehát alkalmatlan arra, hogy azzal dolgozzunk).

Pityipű (törölt) 2011.07.10. 15:07:05

@Polló László: Tesztelés nélkül senki nem fog belefogni egy ilyen váltásba. Meg kell nézni, mit lehet kiváltani, és mit nem. Ha már pont a libreoffice-ról van szó, tudomásom szerint az összes magyar bíróságon azt használnak.
süti beállítások módosítása