2011.07.05.
01:00

Írta: tothbalazs

Platformjátékkal bővült az Ubuntu szoftverboltja

A szoftverek online terjesztését a Linux vezette be, de az Apple csinált belőle nagy üzletet. Szerencsére már az Ubuntu szoftverközpontjában is van fizetős rész, ami lassacskán odavonzza a fejlesztőket is. A héten a Braid nevű játék bukkant fel itt, ami látszólag csak egy platformjáték, de van benne egy kis csavar: főhősünkkel nemcsak a kétdimenziós térben ugrándozhatunk, hanem az időben is.

Sajnos az Ubuntun a szoftverek árára még nagy hatással van a szerény kínálat. Mivel nem 50 000 program verseng a vevőkért, hanem csak 24, a fejlesztők bátran elkérhetnek 10 dollárt egy viszonylag egyszerű játékért. Az Apple iPhone-on is eleinte 5-10 dolláros játékok mentek, de mára eljutottak az egydolláros szintre - ezt lenne jó elérni Ubuntun is.

Szólj hozzá!

Címkék: játék ubuntu szoftverbolt

A bejegyzés trackback címe:

https://linux.blog.hu/api/trackback/id/tr703040330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása