2011.06.26.
11:32

Írta: Laza Bálint

Open Source zenefelismerés

Open Source ShazamBiztosan sokan ismeritek az Androidra elérhető Shazam zenefelismerő-szoftvert. A program meglepően egyszerű és nagyszerű: hallunk egy számot mondjuk a rádióban, de nem tudjuk mi az. Ilyenkor egyszerűen odatartjuk a telefonunk mikrofonját, rögzítünk pár másodpercet, majd egy pillanat múlva megkapjuk eredményül, hogy melyik együttes, melyik száma, melyik album, borító, mikor adták ki...

Kivéve, ha magyar számról van szó. Saját tapasztalataim azt mutatják, hogy csak a leghíresebb, külföldön is ismert számok vannak meg a Shazam adatbázisában - igazából próbálkozásaim közül csak az Omega - Gyöngyhajú lány járt sikerrel.

Most viszont The Echo Nest által fejlesztett, azonos célú program. A cég megállapodott a 7Digitallal, szóval már elég nagy adatbázisuk van - persze, szintén szegényes magyar kínálattal. Azonban, ellentétben a Shazammal, az Echoprint névre keresztelt project nyílt forráskódú, így a fejlesztők szabadon használhatják, bővíthetik lehetőségeit. 

Szólj hozzá!

Címkék: zene open source zenefelismerés

A bejegyzés trackback címe:

https://linux.blog.hu/api/trackback/id/tr573015571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása