2011.08.02.
21:36

Írta: tothbalazs

Tabletekre készül a KDE

Elkészült a KDE 4.7 asztali környezet, ami elméletileg Kubuntun is könnyen aktiválható:
sudo apt-add-repository ppa:kubuntu-ppa/backports
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install kde-workspace

Itt jön a trükk, mert hibásan javasolja azt egy kommentelő az Ars Technica erről szóló cikke után, hogy a következő lépésben indítsuk újra a gépet. Ezzel elszállhat az egész rendszer. Nálam ez volt, frissíteni kellett volna pár csomagot, de nem volt hálózat, és nem indult el a hálózatkezelő. Valószínűleg restart előtt érdemes frissíteni, de ezt nem fogom kideríteni, mert öt perc alatt tudatosult bennem, hogy a KDE-nél még a Unity is csilliószor jobb.

Aki lusta átkattintani az Ars Technicára (vagy szintén rühelli a KDE-t), annak azért érdekességként megemlítem, hogy a KDE 4.7 már támogatja az OpenGL ES 2-t, ami megnyitja az utat a Tegra 2 chipet használó tableteken a hardveresen gyorsított KDE előtt.

Emellett stabilabbá vált a KDE indexelő rendszere, a multimédiás réteg mögé VLC alapok kerültek, és megújult az aktivitáskezelő, amivel látványos bigyókkal lehet teleszemetelni a KDE felületét. 

3 komment

Címkék: kde kubuntu fail

A bejegyzés trackback címe:

https://linux.blog.hu/api/trackback/id/tr693121312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Büdös 2011.08.03. 01:03:18

Ha valamit utálsz és a telepítéséhez is kevés vagy, akkor miért írsz róla?

tothbalazs 2011.08.03. 09:27:29

@Büdös: Elismerem, dühösen írtam a bejegyzést, de a te hozzászólásod sem semmi. A Linux-felhasználók egyre nagyobb része "kevés" ahhoz, hogy egy ilyen problémát meg tudjon oldani. Az átlagjúzert is vonzó KDE 4.7 telepítéséről kb. ötféle leírás van a neten, és nem tökéletesek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.08.06. 07:35:20

Én pl. KDE-affin vagyok, azt is használok - de aki a default témát lecserélte a legutóbbi frissítéskor, azzal elbeszélgetnék, mert éjszakás műszak után fullkómásan bekapcsolni a gépet, és szembesülni egy hibaüzenettel, hogy "nem találom a témafile-t, kilépek" - az priceless :D

Amúgy inkább azon szoktam röhögni, amikor windózfanok meglátják az asztali effekteket :) (Alig van bekapcsolva valami.)
süti beállítások módosítása